Reklama
 
Reklama
Reklama

Mlsání podle horoskopu

Pro někoho je pamlskem čokoláda, pro jiného flákota vepřového, pro dalšího smažení cvrčci. Všichni jsme stvoření podle téhož vzorce, ale chutě máme jiné. Pokud chcete uspořádat hostinu nebo snídani v trávě, radíme sestavit menu podle znamení.

Mlsání podle horoskopu (obrázek)

2. 8. 2023 –  Mlsání podle Berana
Berani jsou ohnivé znamení a přesně podle toho si vybírají pokrmy: maďarský guláš, thajské omáčky, mexické fazole a k pití Bloody Mary. I do čaje si dají skořici nebo zázvor! A s dojetím vzpomínají na hašlerky, které úplně každý do pusy nedá. I když budete vařit něco obyčejného, dejte vedle mističku s chilli, aby si mohl beran doostřit!

Mlsání podle Býka
Býci jsou požitkáři spojení s rodnou hroudou, a tak je dostanete na vepřo knedlo zelo, pečenou husu, ale ocení i dobře připravený bramborák nebo lečo. Jsou i na sladké, pokud mu žena jeho srdce udělá buchty nebo makové koláče, zůstane královnou jeho srdce. Býk je přející, takže rád uvaří i on vám!

Mlsání podle Blíženců
Vzdušné znamení blíženců jídlu moc nedá, vlastně jedí, aby žili. Ale jako každý mají i oni své priority: nesnáší, když je jim těžko, takže jídla lehká, ne moc mastná, dobře stravitelná. Zeleninka orestovaná na másle, aby ještě křupala, bramborová kaše, rybí a kuřecí maso, rýže ve všech podobách a sladkosti, ovšem bez těžké šlehačky. Jídlo musí vypadat krásně, protože blíženci jsou velcí estéti.

Mlsání podle Raka
Raci jsou spojení s domovem a dobře se starají o všechny blízké, proto i rádi vaří. Rak ví, co je dobré, proto ho jen tak na něco nenachytáte. Pokud vaříte rakovi, dobře se připravte. Ocení dobře vychucené omáčky, třeba rajskou, svíčkovou či koprovku, domácí knedlíky a koláče podle babiččina receptu. Je zvídavý, takže nepohrdne ani experimenty s exotickou kuchyní, rád ochutná i čínské černé vejce. Je to gourmet se vším všudy!

Mlsání podle Lva
Lev je král a rád jí kuchyni té nejlepší kvality. Jeho jazýček se nedá ošidit. Co se týče restaurací, dopřává si a rád hostí i druhé, takže je třeba trochu hlídat jeho kapsu. Než jedno vydatné jídlo, objedná si raději tři předkrmy, rád ochutnává. Kde ho jednou zklamali, tam už ho víckrát neuvidí. Miluje chlebíčky, krásně nazdobené dorty a vše, co nejen dobře chutná, ale i vypadá. Dobrou kuchařku umí ocenit.

Mlsání podle Panny
Panny milují poctivé a přesně podle receptů uvařené pokrmy. Opravdu si odvažují ingredience na vážkách podle Rettigové a taky poznají, když to někdo neučiní. Panna může fandit české kuchyni, zrovna tak čínské, italské nebo mexické, ale jedno je jisté: Na co se soustředí, v tom je přeborníkem. Ale nemějte trému, zkuste klasiku, vývary s domácími játrovými knedlíčky, dršťkovou, nadýchanou bábovku, jen se držte přesně kuchařských receptů.

Mlsání podle Vah
Váhy jsou nekonfliktní znamení, proto je těžké poznat, zda jim něco chutná nebo ne. Zrozenec vah bude mlaskat a pochvalovat, i když to nebude ono, protože nechce zarmoutit. Má rád jemné chutě, jeho jazýček si rád vychutnává jemnost dušení na másle, osmažené rýže, vůni větvičky tymiánu v omáčce, zákusky s tvarohem, přírodní sýry. Řídí se zásadou „všeho málo“ , takže koření jemně a nikdy to nepřežene.

Mlsání podle Štíra
Tak to Štír je pravý opak vah! Není to sice zdravé, ale hodně solí, hodně koření a dokonce kombinuje různá koření dohromady. Je to znamení poživačné a rafinované a často sám chystá i jídla, která jsou milostnou předehrou a povzbudí chuť k dalším požitkům než jen gurmánským. Ústřice, česnek, lanýže, mleté maso s libečkovou natí, hutné červené víno... A na závěr šlehačka, která se nemusí jíst jen z talířku.

Mlsání podle Střelce
Střelci nejsou nároční strávníci, ale vše musí být čerstvé a voňavé. Nechtějte po střelci, aby dojídal ovadlé či olezlé zbytky. Bude vděčný za talířek s čerstvou zeleninou, sýrem a šunkou. Pokud budete mít domácí chléb či domácí rohlíky, budete pro něj bohyní. Ocení bylinkové máslo se zelenou cibulkou. V podstatě má rád to samé, co mají rády děti, třeba pohádku mládí - krupicovou kaši špagety ve všech podobách.

Mlsání podle Kozoroha
Kozorozi jsou domácí typy, sami moc často nevaří, ale milují, když jim někdo druhý uvaří. Klidně i klasiku, ovšem pozor! V dietní odlehčené formě! Nic mastného a těžkého a s hustými jíškami. Nenechá se do jídla nutit, ví, kdy má dost. Rád také cestuje a ochutnává místní kuchyni, nikdy na cestách nepůjde do „mekdonaldu“. Miluje červené víno se sýrem a olivami. Italská kuchyně mu přesně vyhovuje.

Mlsání podle Vodnáře
Tento větroplach často myslí na světodějné věci a nevnímá, co vlastně jí. Tak se stane, že čekáte na pochvalu za jídlo, s nímž jste se lopotili několik hodin, ale on nadšeně vypráví o principu lomu světla. Prostě se ho zeptejte, jak mu chutná. Je zvědavý a rád ochutná i smažené cvrčky. V lednici mu občas žijí vlastním životem nové vesmíry, protože je roztržitý. Ocení, když jeho jídelníček vezme někdo pevně do ruky.

Mlsání podle Ryb
Ať jim uvaříte nebo upečete cokoliv, zrozenci Ryb poznají, jestli je to z lásky a to, co je pro ně nejvíc důležité, jsou vztahy. Pokud k nim chováte lásku či přátelství, budou vděčné za cokoliv, čím je uctíte. Pokud by na ně někdo chtěl dělat dojem vysokou gastronomií za drahé peníze, Ryby pravděpodobně ani nepřijmou pozvání. Zrozenci Ryb ocení sladké a křehké koláče, saláty z čerstvé zeleniny a plody moře i sladkých vod. Rády si s vámi upečou buřta na ohni a budou to pro ně hody. 

Článek pro vás připravila kartářka Hanka.

Chcete se dovědět více?

Zavolejte našim poradcům na tel: 906 707 707

Velikonoce: Magické svátky znovuzrození a očisty Velikonoce: Magické svátky znovuzrození a očisty

Velikonoce nejsou jen o pomlázce a barvení vajíček. Jsou to dny plné symboliky, starých zvyků, očisty a...

Celý článek »